Om Indypodden

2019 blev IndyCar på nytt skådeplats för Sveriges racingfans. Med motorsportstjärnorna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist på startlinjen, i vad som många betraktar som världens tuffaste racingserie, var ”The Swedish Invasion” ett faktum – både på banan och på läktarna.

Där någonstans föddes idén om Indypodden, Sveriges första, renodlade IndyCar-podcast.

Inför 2024 års säsong har även Linus Lundqvist anslutit till mästerskapet efter att ha vunnit Indy Lights 2022, följt av tre succéinhopp för IndyCar-teamet Meyer Shank Racing 2023.

Med samtliga svenskar i nya team inför årets säsong: Marcus Ericsson i Andretti Autosport, Felix Rosenqvist i Meyer Shank Racing och Linus Lundqvist i mästarteamet Chip Ganassi Racing håller vi tummarna för en stark blågul säsong.

Sveriges ledande IndyCar-podcast

Det finns mycket IndyCar att prata om och Indypoddens radarpar, IndyCar-historikern Jacob Fredriksson och racingnörden Ronnie Larsson Miles, kommer såklart att sätta tänderna i allt som händer både på och utanför banan.

På onsdagarna släpps nya avsnitt, med de senaste nyheterna, intressanta gäster, intervjuer och anekdoter från IndyCars rika historia.

Indy 500 – årets höjdpunkt

2022 fick vi återigen se en svensk förare i vinnarcirkeln i världens största race – Indianapolis 500. Marcus Ericsson skrev in sig i historieböckerna och var så när på att upprepa succén även 2023. Också Felix Rosenqvist har imponerat på Indianapolis Motor Speedways fyra kilometer långa oval, med en fjärdeplats 2022 och ett imponerande kval i fjol där han körde till sig en plats i första startled.

Indy 500 har alltid varit en höjdpunkt i Indypodden. Du kommer även i år att kunna se fram emot ingående analyser och uppsnack under hela Month of May.

Ställ dina frågor i Indypodden

Har du några frågor eller är det något ämne du vill att vi tar upp i podcasten så tveka inte att höra av dig till oss. Du kan skicka in dina frågor via mail eller våra sociala mediekanaler.

Kontakt och övrigt
Mail: podcast@indypodden.se
Facebook: facebook.com/indypodden
Twitter: twitter.com/indypodden
Instagram: instagram.com/indypodden

Samarbete
samarbete@indypodden.se

Träffa Indypoddengänget

JACOB FREDRIKSSON
Indypoddens ovärderliga källa till IndyCars rika historia. Jacob är också vår go-to-guy när det kommer till tekniska reglementen och att ha koll på dagens racingprofiler. Ett levande uppslagsverk som till vardags arbetar som frilansande motorsportjournalist och som museilärare på Linnéträdgården i Uppsala.
RONNIE LARSSON MILES
Motorsportnörd som fick racingintresset med modersmjölken. Till vardags arbetar Ronnie som copywriter och har frilansat som motorsportskribent. Drev och producerade fram till 2017 podcasten Racefanspodden.

Connecta med oss: