Om Indypodden

Under 2019 blev IndyCar på nytt skådeplats för Sveriges adrenalintörstande racingfans. Det som kallades ”The Swedish Invasion” syftade dock inte på den växande skaran blå-gula åskådare på IndyCar-läktarna. Det var snarare det faktum att inte bara en, utan två svenskar fanns med i startfältet: Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist.

Sveriges enda IndyCar-podcast
Och där någonstans föddes idén om Indypodden – Sveriges första, och enda, renodlade podcast om IndyCar. Följ med när motorsportjournalisten Gergei, IndyCar-historikern Jacob och racingnörden Ronnie med gäster bjuder på rykande färska nyhetssvep, intervjuer och ikoniska milstolpar i Indy-historien.

IndyCar-säsongen 2020
Inför 2020 är IndyCar-stegen mer blågul än någonsin. Inte minst med Felix och Marcus i toppstallet Chip Ganassi Racing, men också rookien Oliver Askew som förvisso är amerikan, men som har en svensk mamma. Kvintetten fullbordas av 19-årige superlöftet Rasmus Lindh och F3-giganten Linus Lundqvist som har siktet inställt på kungaklassen NTT IndyCar Series inom de närmsta åren.

Ställ dina frågor i Indypodden
Eftersom programformatet till stor del ska vara lyssnardrivet är du varmt välkommen att ställa frågor till oss och våra eminenta gäster. Du kan skicka in dina frågor via mail eller våra sociala mediekanaler.

Kontakt och övrigt
Mail: podcast@indypodden.se
Facebook: facebook.com/indypodden
Twitter: twitter.com/indypodden
Instagram: instagram.com/indypodden

Samarbete
samarbete@indypodden.se

Press
Indypodden-logo: indypodden-logo-hi.png (4000x4000px)
Pressbilder: jacob-fredriksson-hi.jpg, gergei-farkas-hi.jpg, ronnie-lm-hi.jpg

Träffa Indypoddengänget

JACOB FREDRIKSSON
Indypoddens ovärderliga källa till IndyCars rika historia. Samtidigt är Jacob vår go-to-guy när det handlar om tekniska reglementen och att ha koll på dagens racingprofiler. Ett levande uppslagsverk som till vardags arbetar som frilansande motorsportjournalist och som museilärare på Nobelprismuseet i Stockholm.
GERGEI FARKAS
Lektor vid institutionen för samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Växjö. Men sin verkliga superkraft visar han som motorsportjournalist och bloggare. Han har tidigare arbetat på Eurosport-redaktionen och frilansar idag för Indypoddens samarbetspartner Auto Motor & Sport.
RONNIE LARSSON MILES
Motorsportnörd som fick racingintresset med modersmjölken. Till vardags arbetar Ronnie som copywriter på en reklambyrå i Göteborg, men frilansar också som motorsportjournalist. Drev och producerade fram till 2017 motorsport-podcasten Racefanspodden.

I samarbete med: